tiistai 26. tammikuuta 2010

Hampaiden valkaisun kotikonstit


Jos et ole kiinnostunut markettien valkaisutuotteista, hampaiden valkaisuun löytyy monta helppoa kotikonstia. Luonnollisesti näiden tekniikoiden teho ei ole aivan kaupallisten tuotteiden veroinen.
  • Murskaa yksi kypsä mansikka ja sotke se puoleen teelusikkaan ruokasoodaa. Levitä seos hampaille - huomaa myös hammasvälit - ja anna olla 5 minuuttia. Huuhtele. Mansikoiden omenahapolla on värjäytymiä pilkkova vaikutus.
  • Sekoita 3 tlk ruokasoodaa ja 1 tlk ruokasuolaa - sotke tahnaksi ja harjaa sillä hampaat. Ruokasooda ja suola yhdessä muodostavat tehokkaasti hankaavan ja valkaisevan, mutta myös hammasta kuluttavan, yhdistelmän.
Hampaiden kiillottaminen ja valkaisu kuluttaa hammasta. Älä siis tee käsittelyjä liian usein. Jos kokeilet jotain valkaisumenetelmiä, kysy ensiksi neuvoa hammaslääkäriltäsi.

HUOM: Joskus muinoin hampaita suositeltiin valkaisemaan suolan ja sitruunan sekoituksella, mutta tämä on miltei huonointa mitä suuhunsa voi laittaa. Sitrushappo on käytännössä yksi hammaskiillettä kuluttavimmista aineista.

Kuva: Tetsumo

2 kommenttia:

  1. Kotikonsteja on kyllä monia. Osa ihan toimiikin. Mm. koivun tuhka :D Netistä saa hyviä ja nykyisin ihan turvallisiakin valkaisupaketteja. Ihmettelen vieläkin, miten hyvin on toiminut, tein tällaisella: http://www.hampaidenvalkaisukotona.fi/hampaidenvalkaisu kolme viikkoa sitten yhden valkaisukierroksen (viikon ajan joka päivä), eikä hampaat ole vieläkään värjäytyneet "takaisin"..

    VastaaPoista
  2. Suola ja sitruuna kuulostavat kyllä aika tujulta yhdistelmältä! Itse olen tuota mansikkakeinoa kokeillut, mutta tuloksia ei kyllä tullut...siirryin siis suosiolla kokeilemaan hampaiden kotivalkaisua hammastahnalla. Täytyy sanoa että tähän mennessä olen ollut tyytyväinen. Kotikonsteista kuitenkin vielä sen verran, että täältä sain pari ihan toimivaakin vinkkiä: https://www.whitening.nu/fi/hampaiden-valkaisu/vaihtoehtoiset-kotikonstit/

    VastaaPoista