lauantai 16. tammikuuta 2010

Valkoisemmat hampaat - 10 vinkkiä


WebMD listasi 10 erinomaista vinkkiä valkoisemman hymyn saamiseksi:
  1. Kokeile kotona tehtävää hampaiden valkaisua. Monet edulliset tuotteet toimivat lähes yhtä hyvin kuin hammaslääkärin tekemä hoito. Suurimmat erot tulevat usein huonossa toteutuksessa - ihmisillä on tapana valkaista vain hampaiden etupinta, jolloin esim. hammasvälit jäävät vähemmälle huomiolle.
  2. Kokeile valkaisevaa hammastahnaa. Markettien tahnat eivät ole läheskään yhtä tehokkaita kuin valkaisuun tarkoitetut aineet; ne eivät myöskään vaikuta hampaiden väriin vaan ainoastaan kirkastavat sitä. Hammastahnan vaikutus ulottuu kuitenkin lähinnä hampaiden pinnan värjäymiin.
  3. Kokeile kotikonsteja: Leivontasoodan ja suolan seoksella voi harjata hampaat. Hampaisiin voi hieroa murskattua tuoretta mansikkaa. Jotkin kasviskuituja sisältävät ruoat voivat olla myös hyväksi hampaille - tälläisia ovat esim. porkkana ja selleri.
  4. Ole varovainen hampaiden valkaisun kanssa jos sinulla on paljon paikkoja.
  5. Hampaiden valkaisua lähes tärkeämpää on estää tahroja syntymästä. Happamat juomat, punaviini, kahvi, appelsiinimehu, tee ja virvoitusjuomat ovat kaikki ikäviä hampaita kohtaan. Opettele pureksimaan purukumia aina ruokailun päätteeksi ja huuhtele suu vedellä.
  6. Lopeta tupakointi. Valitettavasti tähän ei ole mitään oikotietä, tupakointi värjää hampaat auttamatta keltaisiksi.
  7. Kiinnitä huomiota urheilujuomiin. Moni ei tule ajatelleeksi urheilusuoritusten yhteydessä nautittuja juomia, jotka ovat varsinaisia sokeripommeja.
  8. Jotkin lääkkeet värjäävät hampaita. Esim. antibakteerit suuhuuhteet, joissa on chlorhexidineä ja cetylpyridinium kloridia voivat värjätä hampaat. Jotkin antihistamiinit ja mielialalääkkeet voivat värjätä hampaat, samalla kun liiallinen fluori voi tehdä hampaat laikukkaiksi.
  9. Päivittäinen hampaiden harjaus on kaiken perusta.
  10. Käy hammaslääkärissä riittävän usein.
Kuva: Drew Herron

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti